Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor
Aprikos, valnötter och durra är fantastiskt gott tillsammans.
Förbered degen i förväg så har du härligt nybakade, glutenfria frallor till ostbrickan eller helgfrukosten.
Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.
- OBS! Tid för jäsning tillkommer med 10–12 timmar.
- 1 portion i receptet blir cirka 6 frallor.
Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor
Ingredienser
- 300 g kallt vatten
- 3 g jäst, 3 g är ungefär en bit stor som en ärta.
- 1.5 tsk salt
- 20 g honung
- 30 g havregryn
- 100 g durramjöl
- 50 g rismjöl
- 1 msk fiberhusk
- 50 g torkade aprikoser, klippta i små bitar
- 50 g valnötter, grovt hackade
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Enkla frukostfrallor med råg och öl





25 min
Frallor med aprikoser och valnötter





30 min
Så lyckas du med långjäst bröd
Bagels New York style





1 h 20 min
Grova frallor med tranbär





50 min
Enkla fröfrallor på bara 5 ingredienser
45 min
Honungsfrallor med härligt seg skorpa





1 h 15 min
Chokladsnittar som smälter i munnen





30 min
Frallor på bara 10 minuter





20 min
Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Ladda för kanelbullens dag
Expertens bästa tips på glutenfria öl
Vinnarens bästa baktips

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min
Rågfralla på surdeg med russin och rågkli
30 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj





20 min
Grytbröd – lättbakat och gott





3 h 30 min
Chokladpudding – så blir den supergod





20 min
Prinsessbakelser





2 h
Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning





20 min
Chokladkolasnittar –segsöta favoriter





30 min
Citronkladdkaka – syrlig och god





45 min