Rykande färska frallor bakade utan gluten.
Foto: Katja Ragnstam
Rykande färska frallor bakade utan gluten.

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

4,1 (25 röster)

Bakrecept

Aprikos, valnötter och durra är fantastiskt gott tillsammans.

Förbered degen 10–12 timmar i förväg om du vill ha härligt nybakade, glutenfria frallor till ostbrickan eller helgfrukosten.

Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! Tid för jäsning tillkommer med 10–12 timmar.

1 portion i receptet blir cirka 6 frallor.

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g kallt vatten
  • 3 g jäst, 3 g är ungefär en bit stor som en ärta.
  • 1.5 tsk salt
  • 20 g honung
  • 30 g havregryn
  • 100 g durramjöl
  • 50 g rismjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g torkade aprikoser, klippta i små bitar
  • 50 g valnötter, grovt hackade

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE