Quinoaburgare med sötpotatis

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Quinoaburgare med sötpotatis

Quinoa-och sötpotatisburgare – så här gör du en supergod vegoburgare. En quinoaburgare med sötpotatis och pepparotsgräddfil som toppas med scharlottenlök och gräslök. Tänk på att biffarna ska stå i kylen i minst en timme innan stekning.

Smöra bröden först och stek hastigt i stekpanna. Sen kan du börja bygga din quinoaburgare.

Ingredienser

  • 600 gSötpotatis
  • 2 ägg
  • 2 dlKikärtsmjöl
  • 3 dlQuinoa (kokt)
  • 1 tskChilipulver
  • 1 mskFransk senap, grov
  • 1 mskvalnötssmör, eller annan nötsmör
  • 0,5 citron, saften
  • Salt, en nypa
  • Rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)

Pepparrotsgräddfil

  • 3 mskpepparrot, finriven
  • 3 dlGräddfil 12%
  • Salt

Till servering

  • 6 hamburgerbröd
  • Smör
  • Schalottenlök, fint skivad
  • Gräslök, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Quinoaburgare med sötpotatis