Papa rellena
Friterade svampfyllda potatisbollar
Utekocken Elle Nikishkova bodde på Kuba som barn och trånade denna kubanska street food-rätt – papa rellena.
Friterade potatisbollar fyllda med färs, fast i Elles recept är färsen utbytt mot svamp.
Recept ur Elle Nikishkovas bok ”Svampbok för matälskare”.
Papa rellena
Ingredienser
- neutral olja, till stekning och fritering
Deg
- 1 kg mjölig potatis
- 0.5 dl mjölk, mellan 1,5%
- 3 klyfta vitlök
- 1 nypa muskotnöt
- salt och peppar
Fyllning
- 1 dl gul lök, finhackad
- 3 dl vitkål, finhackad
- 2 dl svamp, finhackad
- 2 krm spiskummin
- 1 tsk oregano, torkad
- salt och peppar
Panering
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl grahamsmjöl
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Somalisk falafel
50 min
Khadija Mohamud släpper ny kokbok

Välkommen till tv-kanalen Godare
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör
Här är GB-glassarna som försvinner 2022
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Här ligger kändiskockarnas restauranger
Här är maten som kan frysas
De har gått vidare i Sveriges mästerkock 2022
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Madeleine Landley släpper ny kokbok
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Plocka svamp: Guide till allt du behöver
Visa upp dina svampfynd – chatta med oss
Bli proffsplockare – Svampexperten tipsar
One pot vego-bolognese





30 min
Petri, 42, hittade jättekantarell: ”Måste vara rekord”
Hittade 109 kilo kantareller: ”Ett eldorado”
Kyckling med fetaost och höstsvamp





1 h
Lasagne med pumpa och kantareller





1 h 15 min
Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet





40 min
Värmande karpatisk svampsoppa





30 min
Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt





40 min
Den enda dressingen som du behöver i köket





30 min