Papa rellena kubansk street food som Elle Nikishkova trånade efter som barn.
Papa rellena kubansk street food som Elle Nikishkova trånade efter som barn.

Papa rellena

4 (1 röst)

Friterade svampfyllda potatisbollar

Recept

Utekocken Elle Nikishkova bodde på Kuba som barn och trånade denna kubanska street food-rätt – papa rellena.

Friterade potatisbollar fyllda med färs, fast i Elles recept är färsen utbytt mot svamp.

Recept ur Elle Nikishkovas bok ”Svampbok för matälskare”.

Papa rellena

  • Ingredienser

  • neutral olja, till stekning och fritering
  • Deg

  • 1 kg mjölig potatis
  • 0.5 dl mjölk, mellan 1,5%
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 nypa muskotnöt
  • salt och peppar
  • Fyllning

  • 1 dl gul lök, finhackad
  • 3 dl vitkål, finhackad
  • 2 dl svamp, finhackad
  • 2 krm spiskummin
  • 1 tsk oregano, torkad
  • salt och peppar
  • Panering

  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grahamsmjöl

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Allt om svamp med Elle Nikishkova

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Svampar

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Somalisk falafel

50 min

Khadija Mohamud släpper ny kokbok

Välkommen till tv-kanalen Godare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Här är GB-glassarna som försvinner 2022

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Här ligger kändiskockarnas restauranger

Här är maten som kan frysas

De har gått vidare i Sveriges mästerkock 2022

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Madeleine Landley släpper ny kokbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Plocka svamp: Guide till allt du behöver

Visa upp dina svampfynd – chatta med oss

Bli proffsplockare – Svampexperten tipsar

One pot vego-bolognese

30 min

Petri, 42, hittade jättekantarell: ”Måste vara rekord”

Hittade 109 kilo kantareller: ”Ett eldorado”

Kyckling med fetaost och höstsvamp

1 h

Lasagne med pumpa och kantareller

1 h 15 min

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

40 min

Värmande karpatisk svampsoppa

30 min

Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt

40 min

Den enda dressingen som du behöver i köket

30 min