Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm
En tårta till julfikat slår aldrig fel, i alla fall inte om den smakar av pepparkaka och hallon. Denna tårta blir både söt och syrlig, och saftiga
pepparkaksbottnar och fluffig hallonfyllning får tårtan att riktigt smälta på tungan.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak de luxe”.
1 portion i receptet blir en tårta med 8–10 bitar. Tid tillkommer för kakan att svalna.
Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk pepparkakskryddor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokos, till formen
Hallonmousse
- 2.5 dl vispgrädde
- 100 g färskost, t.ex. philadelphiaost
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 300 g hallon
Vit chokladsmörkräm
- 200 g vit choklad
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1.5 dl florsocker