Melonkulor med wasabi och sesam
De här melonkulorna serverades på World economic forum 2020, där Anna var inbjuden som köksmästare och kreatör för en grön buffé.
Recept från boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.
- Obs! Du behöver ett kuljärn. 1 portion i receptet blir cirka 30 bollar.
Melonkulor av vattenmelon
Ingredienser
- 0.5 vattenmelon
- 2 dl svarta sesamfrön
- 1 tsk wasabi
- 3 msk japansk soja, eller tamari
- ätbara blommor, valfritt antal
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås





10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min

Pappas kantarellomelett





15 min

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör
Experten: Så länge håller maten

Därför är viltkött så klimatsmart

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare
40 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min

Mumsig och mättande wrap med bönor
30 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa





30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Asiatisk nudelbowl





45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Knepet som kan göra landslaget till vinnare
