Tångbröd i gjutjärnsgryta
Att blanda torkad tång i bröddeg är en höjdare. Förutom tångens smakbidrag med sälta och umami innehåller de flesta bruna tångsorter sockerarter som bidrar positivt till degens jäsning.
Recept ur boken ”Plocka tång & strandväxter”, av Karolina Martinsson och Linnéa Sjögren.
Tångbröd recept
Ingredienser
- 2 msk torkad och mixad sockertång, fingertång, blåstång eller sågtång
- 1 tsk torrjäst
- 6 dl kallt vatten
- 3 tsk tångsalt
- 600 g vetemjöl, av kulturspannmål
- neutral olja
Gör så här
Obs! En dags jästid tillkommer.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min

Saffransquinoa





30 min

Tångtacos
50 min

Apelsinsallad med ädelost





15 min

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Ljuvlig lättlagad linssoppa





30 min

Morotssås med soltorkade tomater
1 h

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min

Mumsig och mättande wrap med bönor
30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min

Asiatisk nudelbowl





45 min

Bibimbap på svenska
40 min

Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås





10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min

Pappas kantarellomelett





15 min

Melonkulor med wasabi och sesam





10 min

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Så fermenterar du grönsaker
Experten: Så länge håller maten
