Tångbröd i gjutjärnsgryta

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Att blanda torkad tång i bröddeg är en höjdare. Förutom tångens smakbidrag med sälta och umami innehåller de flesta bruna tångsorter sockerarter som bidrar positivt till degens jäsning.

Recept ur boken ”Plocka tång & strandväxter”, av Karolina Martinsson och Linnéa Sjögren.

Tångbröd recept

  • Ingredienser

  • 2 msk torkad och mixad sockertång, fingertång, blåstång eller sågtång
  • 1 tsk torrjäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 3 tsk tångsalt
  • 600 g vetemjöl, av kulturspannmål
  • neutral olja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Obs! En dags jästid tillkommer.

LÄS VIDARE

Hon lagar framtidens mat av tång och strandväxter

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Saffransquinoa

30 min

Tångtacos

50 min

Apelsinsallad med ädelost

15 min

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Asiatisk nudelbowl

45 min

Bibimbap på svenska

40 min

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Pappas kantarellomelett

15 min

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Så fermenterar du grönsaker

Experten: Så länge håller maten

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör