Tempehwraps med goda smaker.
Foto: Ulrika Pousette
Tempehwraps med goda smaker.

Tempehwraps med läckra smaker

5 (1 röst)

Tempehwraps – Temphe är fermenterade baljväxter och sädeslag och kan användas som proteinrikt tillbehör i stället för kött. Här är tempehn smaksatt med ingefära, lönnsirap och soja. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Tempehwraps

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tempeh

  • 2 msk ingefära, riven
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl soja
  • 400 g tempeh
  • Dressing

  • 0.5 dl tahini (sesampasta), ljus
  • 0.5 dl vatten
  • 3 msk citron, pressade saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • Tillbehör

  • 8 tortillabröd
  • tomater
  • böngroddar
  • avokado
  • sallad
  • majs
  • lime

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE