Flinta med coleslaw, tomat- och mangosallad
Uppdaterad 2019-04-16 | Publicerad 2006-06-01
För 4 personer
Ingredienser:
1 Flintastek ca 870 g
300 g vitkål
1 tsk salt 1 krm mald kummin
1 tsk strösocker
1 krm vitpeppar
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
Tomat- och mangosallad:
1 mogen mango
1 rödlök
4 tomater
1 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Dela vitkålen i 4 klyftor. Skär bort rotstocken. Strimla klyftorna fint. Strö över salt och blanda runt ordentligt. Låt stå i ca 20 min.
Skala och riv moroten. Rör ner morot, kummin, socker, peppar, crème fraiche och majonnäs i vitkålen. Blanda väl och smaka av.
Skala mango och rödlök. Finhacka rödlöken. Skär mango och tomat i centimeterstora bitar. Blanda mango, tomat, rödlök, vinäger och rapsolja. Krydda med peppar.
Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den 15-20 cm över glöd, ca 20 min eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska bli genomstekt och samtidigt få fin stekyta.
Skär steken i tunna sneda skivor. Servera med salladen, coleslaw och kokt färskpotatis eller bakad potatis.
Recept: Scan