Radjama från Kashmir
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Radjama från Kashmir

Radjama från Kashmir

2,7 (27 röster)

Radjama från Kashmir. En härligt mustig och kryddig bönröra. Servera gärna med ett smaksatt ris, till exempel med lök, vitlök och gurkmeja. Recept ur Malin Mendels kokbok Mitt indiska liv.

Radjama från Kashmir

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 kashmiri chili, torkad, kan uteslutas
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 lökar, röda eller gula, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 6 tomater, hackade
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker, eventuellt
  • 460 g kidneybönor, avrunna och sköljda
  • 1 dl vatten, eller mer
  • 1 klick smör, eller ghee
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • ris, av någon sort
  • grönsallad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK