Bao med sesamportabello
Foto: Martina Ankarfyr
Bao med sesamportabello

Bao med sesamportabello, srirachamajonnäs och picklad morot

4,7 (3 röster)

Middagstips

Små munsbitar blir smakexplosioner i munnen. Så gott! Baobröd finns att köpa frysta på din närmsta asienlivs, men du kan också baka själv om du vill.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).

Bao med sesamportabello

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 8 baobröd, frysta
  • Picklad morot

  • 100 g morötter, julienne
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit
  • Marinerad svamp

  • 400 g portabellosvamp
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt
  • srirachamajo

  • 2 dl majonäs
  • 2 msk srirachasås
  • zest från 1 lime
  • Topping

  • 1 kruka koriander

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE