Bao med sesamportabello, srirachamajonnäs och picklad morot

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Bao med sesamportabello, srirachamajonnäs och picklad morot

Små munsbitar blir smakexplosioner i munnen. Så gott! Baobröd finns att köpa frysta på din närmsta asienlivs, men du kan också baka själv om du vill.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).

Bao med sesamportabello

Ingredienser

  • 8 Baobröd, frysta

Picklad morot

  • 100 gmorötter, julienne
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlsocker
  • 1 dlÄttiksprit

Marinerad svamp

  • 400 gportabellosvamp
  • 1 mskSesamolja
  • 1 mskSambal oelek
  • 2 mskljus soja
  • 1 mskrisvinäger
  • 0,5 dlRapsolja
  • Salt

srirachamajo

  • 2 dlmajonäs
  • 2 msksrirachasås
  • zest från 1 lime

Topping

  • 1 krukakoriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bao med sesamportabello, srirachamajonnäs och picklad morot