Pot de crème med inlagda bär
Pot de crème med inlagda bär

Pot de crème med inlagda bär

4 (5 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Pot de crème är barnsligt gott, som len, lyxig vaniljpudding som ändå känns vuxen tack vare de inlagda bären som serveras till. Det är också smidigt att allt går att förbereda flera dagar i förväg och bara slänga in i ugnen en stund innan de ska ätas.

Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.

Pot de crème med inlagda bär

  • Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, standard 3%
  • 6 msk socker
  • 1 vaniljstång, delad på längden
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 4 äggulor
  • Inlagda bär

  • 3 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 st citron, zesten
  • 300 g björnbär, frysta

Gör så här

Av: 

Elisa Amorelli

Vinter hos Wood av Sofia Wood

Norstedts Förlag

Vinter hos Wood av Sofia Wood

229,00 kr299,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Piña Colada-paj

50 min

Så piggar upp du upp vintern med rätt mat

Mörk chokladglass

40 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Glace au four

1 h

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Lemon curd-glass

30 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Efterrätter du fixar på ett kick