Frasig fisk med pommes och remouladsås är så otroligt gott.
Frasig fisk med pommes och remouladsås är så otroligt gott.

Tareq Taylors frasiga fish and chips

3,9 (55 röster)

Fish and chips ska väl helst ätas inslagen i tidningspapper på klassiskt vis. Här är Tareq Taylor goda recept med riktigt frasig och härlig fisk, spröda pommes . Får du inte tag i kelp, en typ av brunalg, så hoppar du bara över den, det blir magiskt gott ändå.

Fish and chips

  • Ingredienser

  • 2.5 dl mjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör , smält
  • 3 dl öl, lager
  • 600 g färsk fisk, rödspätta eller torsk
  • 40 cm färsk kelp, kan uteslutas
  • 5 dl olja, för stekning
  • Remouladesås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl inlagda grönsaker, finhackade
  • 1 msk gult currypulver
  • Till servering

  • pommes frites

Gör så här

LÄS VIDARE