Matsmarta onsdag

presenteras av

Bönchili med majskräm.
Foto: Ulrika Pousette
Bönchili med majskräm.

Bönchili med majskräm

4,3 (7 röster)

MAT & DRYCK

En mustig och smakrik gryta passar perfekt när det är kallt ute. Och majskrämen är fantastisk! Enda risken med rätten är att den tar slut i ett nafs när den ställs fram. 

Recept från boken ”Portionen under tian – Äta ute”, av Hanna Olvenmark (Ordfront)

Bönchili med majskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Bönchili:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 grön chili
  • olja, att steka i
  • 1 msk spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten, eller mer
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung, eller strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk chipotle, eller mer
  • 8 dl bönor, blandade, kokta
  • 0.5 lime, saften
  • 1 msk persilja, fryst
  • 2 msk koriander, fryst
  • salt och peppar
  • Majskräm

  • 225 g majs , frusna
  • 0.5 grön chili
  • 50 g ost, smakrik sort
  • 0.5 lime, saften
  • Till servering

  • tortillabröd

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE