Bönchili med majskräm

Av Godare

(42)

Vad tycker du?

Bönchili med majskräm

En mustig och smakrik gryta passar perfekt när det är kallt ute. Och majskrämen är fantastisk! Enda risken med rätten är att den tar slut i ett nafs när den ställs fram. 

Recept från boken ”Portionen under tian – Äta ute”, av Hanna Olvenmark.

Bönchili med majskräm.

Ingredienser

Bönchili:

  • 1 Gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 grön chili
  • Olja, att steka i
  • 1 mskSpiskummin
  • 400 gkrossade tomater
  • 2 dlVatten, eller mer
  • 1 mskvinäger
  • 1 mskHonung, eller strösocker
  • 1 mskKakao
  • 1 tskchipotle, eller mer
  • 8 dlbönor, blandade, kokta
  • 0,5 Lime, saften
  • 1 mskpersilja, fryst
  • 2 mskkoriander, fryst
  • Salt och peppar

Majskräm

  • 225 gmajs , frusna
  • 0,5 grön chili
  • 50 gost, smakrik sort
  • 0,5 Lime, saften

Till servering

  • tortillabröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bönchili med majskräm