Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 

Spagetti och köttbullar är en av Sveriges mest populära middagrätter.

Vill du variera och få hela familjen att äta vegetariskt? Ja, då är detta ett utmärkt alternativ: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar.

Det här kan bli barnens nya favorit, tipsar matbloggaren Tina Mejri.

Vegetarisk vardagsmat för hela familjen: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 

Ingredienser

Bönbollar

  • 1 Gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 mskÄppelcidervinäger
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 3 soltorkade tomater, blötlägg en stund om de är torra
  • 300 gbroccolistånd, använd broccolibukett + stam
  • 1 stjälkstjälkselleri
  • 1 mskgrönsaksbuljong, koncentrerad
  • 1 tsktorkad basilika
  • 1,5 tskchiliflingor
  • 230 gkidneybönor, avrunna, kokta
  • 2,5 dlrött ris, eller svart ris, kokt.
  • 1 dlpumpakärnor, lättrostade
  • 1 tskfiberhusk
  • 0,5 dlrårismjöl, eller havremjöl
  • 1 mskfärsk basilika
  • 1,5 mskNäringsjäst

Att pensla med:

  • 2 mskolivolja
  • 1 msktamari, eller japansk soja

Tomatsås

  • 3 soltorkade tomater
  • 1 Gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msklantbuljong, koncentrerad
  • 1 mskÄppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 1 tskchiliflingor
  • 1 burkhela tomater
  • 1 mskTomatpuré
  • 2,5 dlVatten
  • 1,5 mskNäringsjäst, finns i mataffären eller hälsokostaffären
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar