Vegetarisk vardagsmat för hela familjen: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 
Vegetarisk vardagsmat för hela familjen: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 

3,7 (7 röster)

Spagetti och köttbullar är en av Sveriges mest populära middagrätter.

Vill du variera och få hela familjen att äta vegetariskt? Ja, då är detta ett utmärkt alternativ: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar.

Det här kan bli barnens nya favorit, tipsar matbloggaren Tina Mejri.

Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar

  • Bönbollar

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 soltorkade tomater, blötlägg en stund om de är torra
  • 300 g broccolistånd, använd broccolibukett + stam
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 msk grönsaksbuljong, koncentrerad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1.5 tsk chiliflingor
  • 230 g kidneybönor, avrunna, kokta
  • 2.5 dl rött ris, eller svart ris, kokt.
  • 1 dl pumpakärnor, lättrostade
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0.5 dl rårismjöl, eller havremjöl
  • 1 msk färsk basilika
  • 1.5 msk näringsjäst
  • Att pensla med:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tamari, eller japansk soja
  • Tomatsås

  • 3 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk lantbuljong, koncentrerad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 msk näringsjäst, finns i mataffären eller hälsokostaffären
  • salt och svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE