Julfika med Andréa Brändström
Dela med dig av recept, bilder och idéer
Uppdaterad:
Godare
Hur får man knäcken riktigt knäckig och kolan lagom seg? Och hur dekorerar man en jultårta?
Andréa Brändström – vinnare av ”Hela Sverige bakar”– svarade på läsarnas frågor.
När Andréa Brändström julbakar är det viktigaste att ha kul och inte stressa igenom baket. Njut och pausa då och då för lite glögg eller provsmak av deg, tipsar hon.
– Gör det till en mysig stund tillsammans med familjen eller med någon vän, eller testa att baka tillsammans digitalt i år.
Vad kommer du själv göra för bakverk till jul?
– I år blir det mycket julgodis som kolor i olika smaker och fudge, men också riktigt saftiga lussebullar med vanilj och mandelmassa.
Chatta om julbakning
I början av december chattade Andréa med läsare om julgodis och bakning, några av frågorna som kom in var:
Om man vill chocka släkten med något oväntat julgodis - vad ska man göra då?
Hur får man till riktigt bra kristyr till pepparkakshuset?
Måste man temperera chokladen när man gör praliner?
Hur gör man den perfekta pepparkakan?
Svaren - och mycket mer - hittar ni i chatten nedan.
Fakta: Andréa Brändström
Andréa vann ”Hela Sverige bakar” 2017 och är nu aktuell med serien “Festligare fika” på tv-kanalen Godare.
– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, att få spela in mitt eget bakprogram! Programmen är för alla, jag visar mina bästa tips och trix för hur man gör sitt fika lite festligare med rolig dekoration, säger hon.
Programmet finns i två säsonger och snart släpps de två sista avsnitten av säsong två.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
”Det godaste jag ätit”
Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Tröttnat på snabbmat och stillasittande?
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Veganskt julgodis – det här kan vara julens godaste
Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Chatta med Mischa Billing om bästa vinet
Hanna Olvenmark tipsar om billig – och god mat
Fruktsallad med mangosorbet
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Så blir tårtbottnarna jämnt delade
Spackla tårtan som en konditor
Läsarna chattade om julgodis med Fredrik Nylén
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
”Det godaste jag ätit”
Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Tröttnat på snabbmat och stillasittande?
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Veganskt julgodis – det här kan vara julens godaste
Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Chatta med Mischa Billing om bästa vinet
Hanna Olvenmark tipsar om billig – och god mat
Fruktsallad med mangosorbet
Kommersiell text, innehåller annonslänkar