Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka
Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka

Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka

1,9 (169 röster)

Mat & Dryck

Parisare är en rolig och enkel retrorätt baserad på nötfärs. Här smaksatt med kryddpeppar och serverad med stekt ägg, stekt lök, smörgåsgurka, rödbetor och smörgåskrasse.

Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.

Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka

  • Färs

  • 1 skivor formbröd
  • 0.5 gul lök
  • 4 msk inlagda rödbetor, finhackade
  • 4 msk smörgåsgurka, inlagd och finhackad
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Bröd

  • 6 skivor formbröd
  • smör, eller rapsolja att steka i
  • Topping

  • 6 ägg
  • smör, att steka i
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smörgåsgurka, finhackad
  • inlagd rödbeta, finhackad
  • smörgåskrasse

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd

Eriksson, Kristina

Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Så gör du goda pita, pizza och piroger