Muminprylarna du inte får missa – nya glöggmuggarna är här

Fina saker med muminmotiv till samlaren

Artikeln innehåller annonslänkar

Mumin är superpopulärt och det finns många muggar, tallrikar och andra föremål för den som är i samlartagen.
Här hittar du de senaste muggarna och andra fina tips för dig som älskar Mumintrollen.

Tove Janssons mumintroll har sedan 1952 både förundrat och charmat med sina tankeväckande historier och fina karaktärer.
Sedan början av 1990-talet har porslinsföretaget Arabia tillverkat serviser med vackra motiv i design av Tove Slotte – baserade på Tove Janssons älskade karaktärer. Och eftersom det årligen lanseras flera nya motiv är det enkelt och framförallt kul att samla på de olika kollektionerna.

Glöggmuggar

Njut av en god kopp glögg i de här nya muminkopparna. Muggarna är gjorda i glas och har fyra olika motiv med Lilla My, Snorkfröken, Muminmamman och Muminpappan samt Stinky och Mumintrollet. Läs mer och köp här! (Annons)

Glöggmuggarna finns även som en Gold edition och du hittar dem här! (Annons)

Glöggkanna

Servera glöggen i en kanna med muminmotiv. Kannan är tillverkad i glas med ett rejält handtag på sidan och är dekorerad med julmotiv från Mumindalen. Läs mer och köp här! (Annons)

Vinterns under – mugg

På 2022 års muminmugg Vinterns under har muminfamiljen vaknat ur sin vintersömn och upptäckt att en konstig person, Herr Brisk, kommit till Mumindalen och att han älskar att vinterbada.

– Så då försöker sig muminfamiljen sig på allt som herr Brisk föreslår, men det är ingenting som lyckas bra. De står på skridskor men de tycker det är konstigt och svårt, säger Tove Slotte till Aftonbladet.

Den enda som lär sig att åka skidor är Mymlan som blir upp över öronen förälskad i herr Brisk.

Läs mer och köp muggen hos Nordic Nest här! (Annons)

Vinterns under – skål

I kollektionen Vinters under ingår även en fin skål. Motivet är det samma som på koppen, där mumintrollen provar på olika vintersporter med hjälp av en den idrottstokige Herr Brisk.

Läs mer och köp skålen här! (Annons)

Mumin ABC

På den officiella Mumindagen i år lanserades en nytt muminmotiv i samarbete med Arabia och Röda korset – för att uppmärksamma vikten av att vara snäll och visa medmänsklighet. Kollektionen som fått namnet ABC innehåller två muggar, en tallrik och en skål med motiv som Tove Janssons ritade till förmån för Röda korset 1963. Precis som alla kollektioner finns ABC i en begränsad upplaga – så passa på om du vill ha ett eget exemplar. För varje såld produkt ur kollektionen skänker Arabia 10 kronor till Röda korset.

Den ena muggen har ett motiv med mumintrollet, på den andra återser vi Snusmumriken, båda finns just nu till kampanjpris hos Cervera.
Läs mer och köp muminmuggen här! (Annons)

Här kan du se alla delarna i den ABC-kollektionen! (Annons)

Mumin Blå och Gul

Andra nya muminmotiv för året är de klassiska motiven från 1990, Blå och Gul som fått en ny layout av Tove Slotte. De här muggarna är dock större och rymmer 0,4 l – perfekt till te-älskaren. Hitta din Muminmugg hos Cervera här! (Annons)

Mumin Blå 0,4 l

På den här koppen skapar hela Muminfamiljen konst tillsammans med varierande resultat. Muminpappan målar koncentrerat med oljefärger, Muminmamman målar ett fint porträtt av sig själv och sin trädgård och Mumintrollet, ja han gör bokstäver men lyckas även kladda ner sig själv. Köp Mumin Blå hos Cervera här! (Annons)

Mumin Gul 0,4 l

Mumin Gul visar hur Muminmamman fixar och donar. Hon arbetar flitigt med att servera kaffe, såga ved och tälja en barkbåt. Muminmamman karaktäriserar för många den omhändertagande och kloka mamman. En perfekt mugg att ge som gåva till sin egen mamma för att visa lite extra uppskattning! Köp Mumin Gul hos Cervera här! (Annons)

Muminmugg Fiske

Årets vårmotiv var Fiske och visar hur Muminfamiljen åker till en ö och fiskar. Det finns fisk i alla klipphålor som vågorna har fört med sig. Mumintrollet, Muminmamman och Muminpappan fiskar med nät, metspö och kastspö. Läs mer och köp din mugg här! (Annons)

Motivet finns även på en tallrik – spana in och beställ den här! (Annons)

Muminbricka Fiske

Fin liten bricka med årets sommarmotiv Fiske från svenska Opto Design. Kombinera med muggen och tallriken i samma motiv för en fin dukning till frukost och fika. Läs mer och köp här (annons).

Muminmugg – Muminmamman

Muminmamman är urmodern som omsorgsfullt tar hand om alla runt omkring sig. Hon finns alltid där för att ge både råd och tröst. Muminmamman är dessutom baserad på Tove Janssons egen mamma. I det här motivet tar Muminmamman hand om trädgården tillsammans med Misan. På andra sidan tar hon en välförtjänt paus med en kopp kaffe. Köp muggen till kampanjpris hos Royal design! (Annons)

Muminmugg – Stinky i farten

Den nya karaktärsmuggen med Stinky lanserades i våras och ersätter den gråa Stinkymuggen som togs ur produktion i vintras.
För att vara Mumindalens skurk är Stinky är ändå rätt snäll. När en hund har tagit Muminmammans väska kommer Stinky till räddning och jagar efter hunden tills den släpper väskan. Muminmamman får tillbaka sin väska och lugnet kan återigen lägga sig över Mumindalen. Motivet finns som skål, mugg och tallrik. Köp Stinky-muggen här till kampanjpris! (Annons)

Muminmuggen Kärlek

Den rosa Kärleksmuggen där Mumintrollet och Snorkfröken möts i en kram lanserades redan 1996 och är den enda muggen från 1990-talet som fortfarande är i produktion. Bakom det fina motivet står Tove Slotte som baserat sina illustrationer på Tove Janssons teckningar. Muggen är en fin present att ge bort till en kär vän eller att unna sig själv. Läs mer och köp den till nedsatt pris här (annons).

Vattenflaska

Dricksflaskan Keep Cool från Stelton håller ditt vatten eller din favoritdryck kyld och är perfekt att ta med till jobbet eller utflykten. Motivet består av flera karaktärer från Mumindalen som är ute och promenerar tillsammans.
Flaskan är enkel att packa med till utflykten och går snabbt att rengöra för att användas om och om igen. Läs mer och köp den här till kampanjpris (annons).

Publisert:

LÄS VIDARE

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Lina Thorén, och Madelene Politis
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET