Apelsinsallad med ädelost
Apelsinsallad på julbordet – fräsch, god och färgglad. Den här salladen fixar du snabbt och enkelt med grönkål, apelsiner och ädelost.
Recept av kostrådgivaren Ulrika Davidsson.
Apelsinsallad med ädelost och pistage
Ingredienser
- 50 g grönkål
- 2 apelsiner
- 1 tsk olivolja
- salt och svartpeppar
- 150 g ädelost
Dekoration
- 0.5 dl pistagenötter, hackade
- 0.5 granatäpple
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Saffransquinoa





30 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse





30 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min

Sill med asiatiska smaker





20 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver
1 h 10 min

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h

Bibimbap på svenska
40 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Morotssås med soltorkade tomater
1 h

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär
15 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa





30 min

Mumsig och mättande wrap med bönor
30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta
2 h

Tångtacos
50 min

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare
40 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min

Pappas kantarellomelett





15 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås





10 min

Melonkulor med wasabi och sesam





10 min