Fräscht och gott på julbordet – apelsinsallad med ädelost.
Fräscht och gott på julbordet – apelsinsallad med ädelost.

Apelsinsallad med ädelost

5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Apelsinsallad på julbordet – fräsch, god och färgglad. Den här salladen fixar du snabbt och enkelt med grönkål, apelsiner och ädelost.

Recept av kostrådgivaren Ulrika Davidsson.

Apelsinsallad med ädelost och pistage

  • Ingredienser

  • 50 g grönkål
  • 2 apelsiner
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g ädelost
  • Dekoration

  • 0.5 dl pistagenötter, hackade
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Saffransquinoa

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Julmat

Ulrika Davidsson, kostrådgivare

MER OM GODARE

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Saffransquinoa

30 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

Sill med asiatiska smaker

20 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Bibimbap på svenska

40 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

25 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta

2 h

Tångtacos

50 min

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare

40 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Pappas kantarellomelett

15 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

10 min

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min