Okragryta med fufu och habanerosås

Av Godare

(22)

Vad tycker du?

Okragryta med fufu och habanerosås

Det här är en riktigt mustig och god gryta full av näring och fibrer, hämtad från det kongolesiska köket. I grytan finna inte bara okra utan även champinjoner, aubergine och lök. Grytan serveras med fufu som äts i flera delar av Afrika, dock under olika namn och med olika grund. Denna är gjord på mannagryn.

Recept från ”Veganboken” av Sanna Bråding (Ordfront).

Mustig och god gryta.

Ingredienser

  • Olja, till stekning
  • 1 Lök, gul
  • 1 Aubergine
  • 10 champinjoner
  • 250 gBladspenat, fryst
  • 2 Buljongtärningar, grönsak
  • 200 gOkra, finns både som fryst och konserverad
  • 400 gkrossade tomater
  • 380 gkidneybönor, avrunna
  • 0,5 citron
  • 0,5 tskSalt, cirka
  • 0,5 tsksvartpeppar, grovmalen

Fufu

  • 3 dlmannagryn
  • 1 lVatten

Habanerosås

  • 1 Lök, gul
  • 1 Habanero
  • 1 tomater
  • 0,5 tskSalt
  • 0,5 dlRapsolja
  • 0,5 citron

Till servering

  • färska tomater

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Okragryta med fufu och habanerosås