Pasta med citron, kapris och grönkål.

Foto: Tina Axelsson

Pasta med citron, kapris och grönkål

3,8 (8 röster)

Matsmarta onsdag

Hur ofta jag än lagar pasta så lär jag mig aldrig att koka rätt mängd. Detta är ett gott sätt att ta tillvara överbliven pasta, säger Karolina Sparring, receptkreatör och kokboksförfattare.

Recept ur Karolina Sparrings kokbok ”Veckan före löning” (Norstedts).

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, eller chiliflakes
  • 2 msk kapris
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 l grönkål, grovhackad eller spenat
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Sparrings lökpaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Bästa lökpajen om du vill laga gott och billigt

50 min

Rödbetsbiffar med rosmarin

15 min

Sanna Bråding: Ett lätt steg att byta ut köttet