Baka enkelt grytbröd med oliver

3,2 (79 röster)

Fantastiskt gott med en härligt knaprig yta

Bakrecept

Det här enkla grytbrödet kommer vi att baka om och om igen. Så enkelt men ändå fantastiskt gott med en härligt knaprig yta. Knacka i botten av brödet för att veta att det är genomgräddat, det ska låta ihåligt.

OBS! Brödet ska jäsa 12–18 timmar och sedan ytterligare en timme efter utbakning.

Grytbröd med oliver

  • Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk torrjäst
  • 1.5 tsk salt
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 100 g oliver

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Knacka i botten av brödet, låter det ihåligt är det färdiggräddat.

LÄS VIDARE

Chili cheese friterade i rispapper

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bröd recept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Torka, rosta och njut!

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Bröddopp med ost

35 min

Knapriga sötpotatischips i mikron

10 min

Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylors bästa kokböcker

Baklava cheesecake med filodeg

Gudomligt goda citronbullar

3 h

Snickerskaka – baka enkelt utan ugn

20 min

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Här kan du lära dig mer om vin i Stockholm

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

9 smarta presenter alla studenter vill ha

Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås

1 h 10 min

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min

Mästerkockens spicy lobster roll

15 min

Krispig potatis med gremolata och smetana

45 min

Lättbakad hallongrottkladdkaka

30 min

Baka blåbärscheesecake utan ugn

45 min

Jianbing – kinesisk gatumat

50 min

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

40 min

Thai eggs son in law

40 min