Mustig köttfärsgryta
Köttfärsgryta – enkel och god vardagsrätt som gillas av de allra flesta. För vegetarisk variant är det enkelt att byta köttfärs och köttbuljong mot vegetariskt alternativ. Gör gärna en storkok och frys in det som blir över.
Recept ur kokboken ”Snabbt, gott & billigt” av Jenny Warsén.
Ingredienser
- 1 kgBlandfärs
- 1 Gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 Morötter
- 8 potatisar , små, fasta
- 3 mskTomatpuré
- 1 lVatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 2 mskkinesisk soja
- 800 gkrossade tomater
- 1,5 mskPaprikapulver
- 0,5 mskSambal oelek, kan uteslutas
- Salt och peppar
- Smör , att steka i
Till servering
- créme fraiche
- Bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 25 recept