Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

Mattias Kristiansson har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig.

– Grilla den i stället så ska du få se på grejer. Fänkål och äpple är båda två vänner till sparrisen och så goda vänner vill man inte hålla isär.

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 knippesparris
  • 1 mskOlivolja
  • Salt

Fänkåls- och äppelsås

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 äpple
  • 1 Gul lök
  • 1 mskOlivolja
  • 0,5 dlVitt vin
  • 1 stCitron, saften
  • 0,5 mskDijonsenap
  • 0,5 dlmajsstärkelse
  • 2 dlgrädde
  • 1 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås