Så steker du extra god kyckling
Av: Aftonbladet
Uppdaterad:
Stekskolan
Stekt kyckling ska vara så där härligt saftig, mjuk och smakrik, inte torr och tråkig som den lätt blir. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips för en helt perfekt stekt kyckling serverad i en wrap med goda tillbehör.
Wrap med kyckling, currycreme, krispig sallad och chilipicklad gurka
Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter
500 g kycklingbröstfilé med skinn
8 tortillabröd
1 kruka krispsallad
olivolja, salt och svartpeppar
Currycreme
1,5 dl creme fraiche
0,5 äpple
2 tsk honung
2 tsk curry
salt
Chilipicklad gurka
150 g gurka
1 chili
0,5 dl ättika
0,5 strösocker
1 dl vatten
salt
Gör så här:
Skär chilin i 1-cm bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt. Låt lagen svalna.
Skala och skiva gurkan och lägg ner i lagen. Häll upp i en burk och förvara i kyl.
Fintärna äpplet och blanda samtliga ingredienser till currycremen. Smaka av med salt.
Värm ugnen till 100 C. Värm en stekpanna med lite olja till medelhög temperatur. Lägg ner kycklingen med skinnsidan nedåt. Stek c:a 5 minuter tills skinnet har en gyllene yta och är krispigt. Vänd då kycklingen och stek vidare i ca 2 minuter. Ugnsbaka kycklingen ca 10 minuter tills kärntemperaturen är 65 C. Låt den vila på en skärbräda några minuter och skiva därefter upp den.
Lägg ut tortillabröden och fyll med sallad, cremen, kycklingen och gurkan.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Härlig husmanskost
Torka, rosta och njut!
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Sportlovsmat – gott och enkelt hela veckan
Koriandersoppa med kyckling
50 min
Kycklingenchiladas under krämigt täcke
20 min
Gado-gado med strimlad omelett
Sötpotatistortilla med mynta och fårost
1 h 15 min
Wraps med kalkon och spenat
5 min
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta
50 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts
1 h 15 min
Ägg Florentine
30 min
Grönpepparsås – så gott till biffen
30 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger
10 min
Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen
45 min
Bönchili med majskräm
1 h
Citronköttbullar i tomatsås
45 min
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Nutellapizza med banan
15 min
Krispiga sötpotatis pommes frites – fixa utan fritös
2 h 40 min
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos
Härlig husmanskost
Torka, rosta och njut!
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Sportlovsmat – gott och enkelt hela veckan
Koriandersoppa med kyckling
50 min
Kycklingenchiladas under krämigt täcke
20 min
Gado-gado med strimlad omelett
Sötpotatistortilla med mynta och fårost
1 h 15 min
Wraps med kalkon och spenat
5 min
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta
50 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts
1 h 15 min
Ägg Florentine
30 min
Grönpepparsås – så gott till biffen
30 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger
10 min
Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen
45 min
Bönchili med majskräm
1 h
Citronköttbullar i tomatsås
45 min
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Nutellapizza med banan
15 min
Krispiga sötpotatis pommes frites – fixa utan fritös
2 h 40 min