Så steker du extra god kyckling

3,1 (23 röster)

Stekskolan

Stekt kyckling ska vara så där härligt saftig, mjuk och smakrik. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips för en helt perfekt stekt kyckling serverad i en wrap med goda tillbehör.

  • Ingredienser

  • 500 g kycklingbröstfilé, med skinn
  • 8 tortillabröd
  • 1 kruka krispsallad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Currycreme

  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 äpple
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk curry
  • salt
  • Chilipicklad gurka

  • 150 g gurka
  • 1 chili
  • 0.5 dl ättika
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Stekskolan: Så steker du den perfekta hamburgaren

ÄMNEN I ARTIKELN

Stekskolan

Recept

Kycklingrecept

Kötträtter

MER OM GODARE

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

Stekt torskrygg med sojasmör

1 h

Kockens guide till godaste fläskköttet

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Så delar du på hummern som ett proffs

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Tre läckra recept på fyllda knyten

Oxfilé med baconstekt savoykål

1 h 40 min

Janssons frestelse – krämig och varm

1 h

Räkor – så vet du vilka du ska välja

Chatta om recept och tips på julens mat

Lyxa till pizzan

2 h

Därför ska du välja marmorerat kött

Stekta dumplings med kyckling

30 min

Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg

25 min

Torka, rosta och njut!

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Så gör du läckra chips hemma

Kockens guide till rätt köttfärs