Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3,8 (14 röster)

Goda efterrätter som garanterat gör succé

Efterrätter - Recept på goda desserter

– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.

Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.

Recept ur boken ”Desserter”.

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Maräng

  • 50 g äggvita
  • 45 g strösocker
  • 60 g florsocker
  • 1 msk pistagenötter, hackade
  • Passionsfruktcurd

  • 90 g strösocker
  • 55 g ägg
  • 50 g äggulor
  • 100 g passionsfrukter, saften
  • 50 g smör , skuret i mindre bitar
  • Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska hallon
  • hallonpulver

Gör så här

I videon visar Emma Brink Rask hur du lyckas med din uppläggning.
Foto: Björn Lindahl
I videon visar Emma Brink Rask hur du lyckas med din uppläggning.
Foto: Björn Lindahl
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Lemon curdglass – gräddig och len.

Lemon curd-glass

”Syndigt god. Bara två ingredienser, förutom lemon curd”. Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Liten prinsessbakelse.

Prinsessbakelse

”Här har jag tagit en genväg genom att göra prinsessbakelser av rulltårta. Det är både supersmidigt och roligt!”

Laddar ...
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Änglamat – en riktig klassiker.

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

Änglamat är kanske en av våra äldsta och enklaste desserter. Består av valfria smulade kakor, sylt och vispad grädde. Jättegott!

LÄS VIDARE

MER OM GODARE