Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3,5 (43 röster)

Goda efterrätter som garanterat gör succé

– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.

Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.

Recept ur boken ”Desserter”.

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

  • Maräng

  • 50 g äggvita
  • 45 g strösocker
  • 60 g florsocker
  • 1 msk pistagenötter, hackade
  • Passionsfruktcurd

  • 90 g strösocker
  • 55 g ägg
  • 50 g äggulor
  • 100 g passionsfrukter, saften
  • 50 g smör , skuret i mindre bitar
  • Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska hallon
  • hallonpulver

Gör så här

I videon visar Emma Brink Rask hur du lyckas med din uppläggning.
I videon visar Emma Brink Rask hur du lyckas med din uppläggning.
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.

LÄS VIDARE