Kycklingburgare med thailändska smaker
Kycklingburgare med thailändska smaker – sätt fart på kycklingfärsen med koriander, vitlök och sambal oelek. Fräscha burgare med goda tillbehör. Servera gärna frasiga sötpotatisfries till.
Ingredienser
- 500 gKycklingfärs
- 1 tskSalt
- 2 krmsvartpeppar, malen
- 1 ägg, litet
- 2 krmSambal oelek
- 0,5 dlStröbröd
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 krukakoriander
Till servering
- 4 hamburgerbröd
- 1 dmgurka, hyvlad
- 1 rödlök, liten, skivad
- 0,5 chili, röd, skivad
- färsk koriander
- 4 mskSweet chilisås
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.