Kycklingburgare med thailändska smaker

Av Nina Kindbro

(11)

Vad tycker du?

Kycklingburgare med thailändska smaker

Kycklingburgare med thailändska smaker – sätt fart på kycklingfärsen med koriander, vitlök och sambal oelek. Fräscha burgare med goda tillbehör. Servera gärna frasiga sötpotatisfries till.

Kycklingburgare

Ingredienser

  • 500 gKycklingfärs
  • 1 tskSalt
  • 2 krmsvartpeppar, malen
  • 1 ägg, litet
  • 2 krmSambal oelek
  • 0,5 dlStröbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 krukakoriander

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 dmgurka, hyvlad
  • 1 rödlök, liten, skivad
  • 0,5 chili, röd, skivad
  • färsk koriander
  • 4 mskSweet chilisås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingburgare med thailändska smaker

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.