Sugo suqaar är en mustig somalisk gryta.
Sugo suqaar är en mustig somalisk gryta.

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

4,6 (26 röster)

Khadijas recept på den mustiga grytan

Sugo suqaar är en mustig somalisk gryta som får puttra med härliga kryddor i tomatsås. Servera med pasta, chilisås och banan.
– Jag vet att många inte tycker om att ha banan i maten, men man måste våga testa, säger Khadija Mohamud som driver bloggen Khadijas Kitchen.

Köttgrytan kan även ätas med bröd.
Köttgrytan kan även ätas med bröd.

Tips! Byt ut pastan mot tunnbröd, ris eller bröd om du vill!

  • Ingredienser

  • 300 g högrev, av nötkött
  • 0.5 purjolök
  • 1 gul lök
  • 4 vitlök
  • 2 msk xawaash, somalisk krydda
  • 1 tsk gurkmeja
  • färsk koriander
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 3 msk matolja
  • 1 tärning köttbuljong, eller 2
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 grön paprika, finhackad

Gör så här

LÄS VIDARE