Citrussallad med kokos och grillad kyckling
Rostade kokosflingor passar otroligt bra i en sallad. Här i sällskap av grillad kyckling och friska citrusfrukter.
Dressingen får en frisk och fräsch smak av lime och mynta och lagom sötma av honungen. En riktig all around-dressing som passar till många olika salladsvarianter.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.
Citrussallad med kokos och grillad kyckling
Ingredienser
- 2 dl riven kokos
- 2 dl cashewnötter
- 1 pomelo
- 2 apelsiner
- 2 grapefrukter
- 1 limefrukt, zest
- 1 rödlök, fint hackad
- 10 körsbärstomater
- 1 knippe koriander, färsk
Dressing
- 2 limefrukter, saften
- 2 msk honung
- 4 msk olivolja
- 3 dl creme fraiche
- 3 msk mynta
- 800 g kyckling, eller halloumi (grillad till servering)
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Melon- och fetasallad





10 min
9 goda recept med pumpa

Krämig pastasallad med kassler





25 min
Goda sommarmaten
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Druvorna att ha koll på hösten 2021
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder
Grillad spetskål med brynt smör





45 min
Sallad i burk till picknick





25 min
Hjortronchutney med äpple och kryddpeppar





Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar





20 min
Bästa tipsen för grillat kött
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Succégrillning med goda marinader
Den enda dressingen som du behöver i köket





30 min
Sallad niçoise – fransk salladsklassiker
20 min

Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling





25 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Kotletter med sambal och grädde





1 h 5 min
Sommarens fräschaste ta-med-mat

Sofia Henrikssons härliga sommarsallader
Så smakar kändisvinerna på Systembolaget

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”





45 min