”Perfekt vardagsmat – när tiden är snål”

Uppdaterad 2019-07-10 | Publicerad 2016-08-29

Så gör du vegetarisk färssås på veckans matfynd

Hoppa över köttfärssåsen och gör en vegetarisk variant.

Här tipsar matentreprenören och bloggaren Maria Pogosjan hur du gör en snabb men god ”vego-köttfärssås”

– Att våga sig på en vegetarisk variant är inte bara nytänkande men också överraskande gott, säger hon

Av matfynden den här veckan har Maria Pogosjan gjort en vegetarisk pasta-sås med qourn och svamp istället för den tradionella med färs.

Den vanliga pastan byter hon ut och ersätter med bönpasta.

– Nu när allas rutiner börja falla tillbaka efter semestern blir det återigen gott med vardagsrätterna, som till exempel köttfärsås. Men att våga sig på en vegetarisk variant är inte bara nytänkande men också överraskande gott, säger hon.

– Den här menyn är perfekt mitt i vardagen när tiden är snål och man vill få över lite till matlådan för att kunna spara efter den generösa semesterperioden, fortsätter hon.

Finns det några knep?

– Knepet är att vara "open minded" för att kunna prova det gamla med en ny vegetarisk touch.

Här du Marias recept.

Vegetarisk köttfärssås med bönpasta

Recept av: Maria Pogosjan/Kockeniklackar.se

Följ ämnen i artikeln