Silviakaka

Av Nina Kindbro

(165)

Vad tycker du?

Silviakaka

Silviakaka – fluffig sockerkaka med mjuk, vaniljdoftande smörkräm toppad med kokosflingor. Den här kakan är perfekt att baka i långpanna eftersom den blir ännu godare dagen efter.

Silviakaka – enkel och snabb kaka med smörkräm.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dlSocker
  • 3 dlVetemjöl
  • 2,5 tskBakpulver
  • 1,5 dlkallt vatten

Kräm

  • 150 gSmör
  • 1,5 dlSocker
  • 2,5 tskVaniljsocker
  • 2 äggulor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Silviakaka

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.