Krämig laxpasta – alltid rätt.
Foto: Ulrika Pousette
Krämig laxpasta – alltid rätt.

Pasta med gräddig laxsås

4 (297 röster)

Krämig pasta med lax sitter aldrig fel på middagsbordet. Ett enkelt och snabbt middagstips. Och dessutom är det jättegott.

Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette (foto), Bonnier Fakta.

Pasta med gräddig laxsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g pasta, till exempel fusilli eller tortiglioni
  • 1 gul lök
  • 500 g laxfilé, gärna fryst och halvtinad
  • smör, att steka i
  • 3 dl crème fraiche
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 2 msk citronjuice, färskpressad
  • salt
  • citronpeppar
  • Tips på tillbehör för servering

  • kokta och strimlade sockerärter och sparrisbitar
  • citronklyftor

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK