Tina Nordström

Av Tina Nordström

Torskrygg ”florentine” med spenat

Av Tina Nordström

(21)

Vad tycker du?

Torskrygg ”florentine” med spenat

Torskrygg ”florentine” - ja det är så gott och lätt med gratäng - allt i samma form där smakerna hjälper varandra. Dessutom perfekt att förbereda för många, tipsar kocken Tina Nordström.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

Torskrygg med spenat och duchesspotatis.

Ingredienser

  • 700 gTorskrygg
  • 4 portionerduchesse, se recept
  • Havssalt, ur kvarn
  • Vitpeppar, ur kvarn

Citron- och spenatbéchamel

  • 50 gSmör
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 3 mskVetemjöl
  • 5 dlmjölk
  • 250 gBladspenat
  • 100 gMascarpone
  • 1 citron, saften + 2 tsk rivet skal
  • 50 griven västerbottenost
  • Salt, ur kvarn
  • Vitpeppar, ur kvarn

Duchesse

  • 700 gmjölig potatis
  • 2 äggulor
  • 50 gSmör
  • 3 mskRapsolja
  • 1 krmMuskot, riven
  • Havssalt, ur kvarn
  • Vitpeppar, ur kvarn

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Torskrygg ”florentine” med spenat

Tina Nordström

Tina Nordström

Tina Nordström är en välkänd svensk kock och TV-personlighet som har inspirerat många människor att laga mat genom sina TV-program och kokböcker. Tina är känd för sitt fokus på att använda lokala och hållbara råvaror i sin matlagning, samt för att hon ofta lagar enkel och god mat som passar för vardagsmiddagar.

Visa 17 recept