Bästa billiga bubblet till studentfesten

Vin

Många gäster och många rätter - studenten är en fest att minnas. Och ska det vara riktigt festligt så ska det vara bubbel i glasen. Våra vinexperter har valt de bästa bland de billigaste - gott i både glas och plånbok!

Betyg: 4 av 5 plus

Chapel Hill Sparkling Chardonnay (7649) Ungern, 750 ml, 59 kronor

Budgetbubbel från Ungern, perfekt till stora festen. Väldigt enkelt och lättdrucket i sin karaktär med dominerande inslag av citrus, grapefrukt och gröna äpplen i både doft och smak. Aptitretare med sin friska syra som gärna får rundas av med salta eller syrliga tilltugg.

Betyg: 3 av 5 plus

Lindemans Bin 25 Brut Cuvée (7868) Australien, 750 ml, 79 kronor

Bättre än sist vi provade vinet, nu med generöst fruktig doft som bjuder toner av ananas, äpple och mineral. Smaken är rund och fruktig med brödiga inslag, lite tamt i sin helhet men för den delen prisvärt.

Betyg: 3 av 5 plus

Cono Sur Brut (6894) Chile, 750 ml, 80 kronor

Bubblande fruktbomb där melon, passionsfrukt, äpple och mango dominerar helheten med lätta inslag av mandel och kåda. Ett smakrikt alternativ till både fisk och kyckling. Serveras väl kylt för bättre spänst. Druvorna är chardonnay, riesling och pinot noir.

Betyg: 3 av 5 plus

Marqués de Monistrol Rosé Reserva (7415) Spanien, 750 ml, 75 kronor

Rosaskimrande vin där bubblorna gör vinet till en festligare upplevelse. Servera gärna som apéritif eller vid mingeltillställningar. Karaktären bjuder på röda vinbär och lingon med viss parfym och lätt mineralitet. Aningen tunn och lite kartig smak. Rund syra och bitter eftersmak. Gjort till fullo av druvan monastrell.

Betyg: 3 av 5 plus

Toselli spumante, Italien (1996), 32 kr, 0,5%, 750 ml.

Tydligt sött men friskt och i god balans, ett vin som bjuder bubblande toner av blommor, tuttifrutti, parfym, godis och läckert avslut.

 Betyg: 2 av 5 plus

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) Frankrike, 750 ml, 99 kronor

Överlag okej men ointressant i jämförelse med övrigt utbud just nu för samma pris. Doften är fruktig med toner av mineral och bröd. Smaken visar tydligare sötma än väntat och ger ett slappare mer ostrukturerat intryck, tyvärr snäppet ner i betyg från föregående provning.

Ulrika Karlsson & Camilla Settlin

ANNONS

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Vin

ÄMNEN I ARTIKELN

Vin