Lammstek med kryddig fyllning
Lammstek med kryddig fyllning – lamm till påsk är en klassiker. Här är Paolo Robertos recept på lammlår som han fyller med prosciutto och kryddor. Hacka och stek fyllningen och lägg den på köttet och vik ihop.
Cosciotto d’agnello ripieno
Fylld stek av lammlår
Ingredienser
- 1 lammlår, ca 1,3 kg urbenat (be affären bena ur)
Fyllning
- 100 g lammfärs
- 2 zucchini
- 2 bladselleristjälkar
- 3 färska lökar, med blast
- 1 morot
- olivolja
- 4 dl smulat dagsgammalt bröd
- 2 msk olivolja
- 150 g prosciutto crudo, lufttorkad italiensk skinka, skuren i små bitar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk timjan
- 1 tsk dragon
- 1 tsk rosmarin
- 1 ägg
- 1.5 dl parmesanost
- salt och svartpeppar
- olivolja
- färsk rosmarin
- hushållssnöre
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud på Paolos italienska påskbuffé
Rustikt napolitanskt påskbröd





1 h 30 min
Oststänger med parmesanost och kryddor





30 min
Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på
Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor





1 h 15 min
Taquitos – enkel och god variant på tacos





30 min
Stekta dumplings med kyckling





30 min
Ramadam – maten under fastemånaden
Klassiskt påskbord med kockens specialknep





Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella





30 min
Tupp med tomater, örter och pecorino





2 h
Fräsch citrusristotto





40 min
Rissallad med rostade grönsaker





45 min
Fyllda friterade ägg





30 min
Citronmarinerad lax





40 min
Djävulsägg – recept med rostad lök





30 min
Skånsk sillatårta med matjesill
15 min
Pork sausage-tacos med äppelsalsa





20 min
Fajitas – bjud på helgmys med kyckling





30 min
Lammstek med rosmarin





1 h 30 min
Bifftaco i salladsblad





1 h
Bjud på 3-rätters meny med vårkänsla

Kryddig viltkorv





2 h

Blomkålssteaks med ingefära och curry





15 min