Sötpotatisfalafel med parmesan och mynta

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Sötpotatisfalafel med parmesan och mynta

Servera den här frasiga falafeln till en sallad med färska örter och oliver, hummus eller en god yoghurtsås.

Recept från boken ”Yogamat” av Cecilia Davidsson.

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

Ingredienser

  • 0,5 dlparmesan, riven
  • 2 dlquinoa, kokt
  • 3 dlBakad sötpotatis
  • 10 gMynta
  • 2 msktahinichia, se recept nedan
  • 0,5 röd chili, eller 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 mskrivet limeskal
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 tskÖrtsalt
  • 1 mskAvokadoolja, eller olivolja
  • svartpeppar

tahinichia

  • 2 mskljus tahini
  • 4 dlvatten
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1 nypaflingsalt
  • 1 sturkärnad medjooldadel
  • 3 mskchiafrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sötpotatisfalafel med parmesan och mynta