Friterad torsk i rörhinna som en tacos.
Friterad torsk i rörhinna som en tacos.

Tångtacos

Tacos med tång? Absolut! Här har vi fyllt brödet med friterad torsk i rörhinna. Det är också gott att fritera svensk eldost på samma sätt.

Recept ur boken ”Plocka tång & strandväxter” av Karolina Martinsson och Linnéa Sjögren.

Tacos med tång

  • Tång-dan-bing

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk finmalda flingor av sockertång, eller fingertång
  • 2.5 dl kokande vatten, ev mer om degen känns för hård
  • sesamolja, eller rapsolja
  • salt
  • Friterad torsk i rörhinna

  • 120 g torsk, per person i ca 3 x 2 cm stora bitar
  • rörhinna, färsk eller fryst tinad
  • maizenamjöl
  • neutral olja, till fritering
  • salt

Gör så här

LÄS VIDARE