Restaurang under vattnet öppnar i Norge

Restaurang Under – Norges första restaurang under vatten

Publicerad:
Uppdaterad:
Norges första undervattensrestaurang med cool utsikt.
Foto: Ivar Kvaal, Inger Marie Grini/Bo Bedre Norge
Norges första undervattensrestaurang med cool utsikt.

Norge

Maten, arkitekturen och utsikten – det är tre anledningar att besöka nyöppnade undervattensrestaurangen Under i Sprangereid i Lindesnes, Norge.

Som ett skepp sänkt till hälften balanserar restaurang Under på de grå berghällarna rakt ner i Nordsjöns vågor vid Norges sydligaste spets. Restaurangen, ritad av arkitektbyrån Snöhetta, som öppnar nu i mars är världens största undervattensrestaurang.

Restaurangen har plats för 40 gäster men vill man boka bord får man vara på hugget.

– Vi har fått in 7 500 individuella reservationer. Vi har öppet för bokning från maj till september och redan nu är nästan allt fullbokat. 1 april öppnar bokningen för oktober och då måste folk vara snabba, platserna försvinner direkt, säger Gaute Ubostad till Godt.no, som tillsammans med sin bror Stig Ubostad är initiativtagare till undervattensrestaurangen.

Den danske kocken Nicolai Ellitsgaard Pedersen är kökschef och menyn ska innehålla nordisk mat med smaker av norska Sörlandet.

– Vi ska försöka visa på mångfalden här på Sörlandet. Själv tycker jag så klart att maten är jättegod och vi har skyhöga ambitioner för den här restaurangen, säger Pedersen till Godt.no. Det är många som tror att det är en ren fisk- och skaldjursrestaurang men det är det inte. Vi vill servera många olika råvaror från området runt Lindesnes.

Bröderna Ubostad hoppas på att de som kommer hit framförallt kommer för maten men också för att titta på den unika arkitekturen och inte minst den annorlunda utsikten.

Foto: Ivar Kvaal
Norges första undervattensrestaurang ligger nära Norges sydligaste spets.
Foto: Ivar Kvaal
Restaurangen har plats för 40 gäster.
Foto: Ivar Kvaal
Utsikt över havsbotten.
Foto: Inger Marie Grini/Bo Bedre Norge
Restaurangen har plats för 40 gäster
Foto: André Martinsen
Under är ritad av arkitektbyrån Snöhetta.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE