Matsmarta onsdag

presenteras av

Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
Foto: David Loftus
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité

Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité

5 (3 röster)

MAT & DRYCK

Det finns två sätt att steka svamp. Det första är att du börjar på låg värme och steker ganska långsamt så att vattnet släpper. Sedan låter du svampen koka i det vattnet så att smaken återvänder in i svampen. När det börjar bli torrt i pannan lägger du i en klick smör och höjer temperaturen. Det andra sättet är att steka svampen väldigt, väldigt snabbt på hög värme. Båda sätten funkar, men det första ger en kraftigare smak. Recept ur boken ”Happy food green”.

Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl pärlgryn, helt korn
  • 7 dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • 300 g blandsvamp, shiitake, champinjoner, kantareller, karljohan, taggsvamp
  • 1 msk smör
  • 2 morötter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • ärtskott

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE