Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning
Foto: Eva Hildén
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

4,3 (13 röster)

Filodegspaj är kul att göra och den blir väldigt frasig och läcker. Här är den fylld med en cream cheese och spenat. Servera gärna med ugnsrostade tomater. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 förpackning filodeg
  • 400 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl örter, finhackade, t ex dill, persilja, körvel, basilika
  • 200 g cream cheese, t ex philadelphia
  • 0.5 citron, finstrimlat skal
  • 0.5 citron, pressade saften
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st chilipeppar
  • 3 ägg
  • 100 g fetaost, smulad
  • 50 smör , smält
  • 6 filodegsark
  • Till garnering och servering

  • rostade cocktaltomater, se recept nedan

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK