Foto: Stefan Wettainen
Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.
Tofuklämmor
5 (1 röst)
Tofuklämmor – enkelt och gott som stärker mellan träningspassen.
Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).
Tofuklämmor
Ingredienser
- 230 g tofu, rökt
- 2 salladslökar
- 380 g vita bönor, stora
- 1 krm liquid smoke
- 4 msk pepparrot, på tub
- 0.5 citron, saften
- 50 g rucola
- 2 msk vatten
- salt och svartpeppar
- 6 tunnbröd, mjuka
Gör så här
Av: Aftonbladet
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Salted caramel freak-shake
15 min
Baka gyllene chouquettes
45 min
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Vegansk bouillabaisse
1 h 30 min
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting
15 min
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
1 h
Palak Paneer
1 h
Grön soppa med gräddmoln
40 min
Dinoburgare som man blir stark av
1 h
Stjärnkocken: ”Ett maskätet äpple är ett friskt äpple”
Raggmunkar med fejkon
45 min
”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”
Köttfri spaghetti och köttfärssås
1 h
Kyckling, ris och curry – utan kyckling
1 h
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Salted caramel freak-shake
15 min
Baka gyllene chouquettes
45 min
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Vegansk bouillabaisse
1 h 30 min
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting
15 min
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
1 h
Palak Paneer
1 h
Grön soppa med gräddmoln
40 min
Dinoburgare som man blir stark av
1 h
Stjärnkocken: ”Ett maskätet äpple är ett friskt äpple”
Raggmunkar med fejkon
45 min
”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”
Köttfri spaghetti och köttfärssås
1 h
Kyckling, ris och curry – utan kyckling
1 h