Läcker hallongranité med vaniljkräm och maräng.
Läcker hallongranité med vaniljkräm och maräng.

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

5 (3 röster)

Matsmarta onsdag: Bäst före

Hallongranité med vaniljkräm och maräng. Kan det bli en godare efterrätt?
Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta). 

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

  • Ingredienser

  • 1 dl hallon, färska eller frysta
  • 1.5 dl strösocker
  • Crème pâtissière

  • 500 g mjölk
  • 120 g äggula
  • 100 g strösocker
  • 40 g majsstärkelse
  • 25 g smör
  • Maräng

  • 1 dl äggvita
  • 90 g strösocker
  • 100 g florsocker
  • Till servering

  • maräng
  • 100 g frysta hallon
  • olivolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Paul Svenssons tips: Så räddar du maten

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag: Bäst före

Recept

Klimatsmart mat

Efterrätt

MER OM GODARE

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön

1 h 10 min

Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami

1 h

Experten: Så länge håller maten

Bäst före-datum och sista förbrukningsdag – här är skillnaden

Kan man äta nio år gammal saltgurka?

Så länge håller äggen: ”Bäst före-datumet är helt fel”

Prisas för lag mot matsvinn – nu vill han få med hela EU

7 smarta tips: Så kan du rädda småresterna

Potatistortilla med picklad svamp, grillad gräddfil och kronärtskocka

2 h

Martin Moses guide till den perfekta pluggen

Så gott smakar mat efter bäst-före-datum

Kan man äta choklad som blivit vit?

Vaniljkräm

40 min

Tarteletter med vaniljkräm och färska hallon

1 h 30 min

Budapestrulle – klassiskt bakverk

2 h

Mormor Margits midsommartårta

Napoleonbakelse – en riktig kondisklassikern

Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm

2 h 30 min

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Rabarberpaj med marängtäcke

1 h 25 min

Chokladmaränger – läckert söta och sega

1 h 30 min

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Magiska brownies lyser upp i mörkret

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min