Gör som Sveriges Mästerkock 2021 Christin Kashou, använd den goda kålrabbin till söta blommor.

Ingefärspicklade kålrabbiblommor

4,2 (38 röster)

I finalen till Sveriges Mästerkock 2021 bjöd vinnaren Christin Kashou på fantastiska ingefärspicklade Kålrabbiblommor. Här delar hon med sig av receptet.
– Den har blivit som min signatur – jag serverar den alltid när det är middagsbjudning hemma hos mig. Den är enkel och går snabbt att göra i mängder, säger hon.

Ingefärspicklade kålrabbiblommor

  • Ingredienser

  • 1 kålrabbi
  • 10 cm färsk ingefära
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Wasabikräm

  • 100 g färskost, t ex philadelphia
  • 2 tsk wasabi
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här