Glutenfria frukostfrallor

Av Elisa Amorelli

(64)

Vad tycker du?

Glutenfria frukostfrallor

Att gömma grönsaker i frallor gör dem inte bara saftigare utan även mer näringsrika och mindre kaloririka.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Glutenfria frukostfrallor

Ingredienser

  • 3,5 mskfiberhusk
  • 5 dlVatten, eller mjölk
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2,3 dlhavregryn
  • 2,3 dlrismjöl
  • 2,3 dlBovetemjöl, durra eller teff går också bra
  • 100 ggrönsaker, Valfri sort
  • Olja, till pensling
  • 0,5 dlolika frön, att strö över

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glutenfria frukostfrallor

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.