Savoykål med kokt potatis och pepparrot

Foto: Lennart Weibull

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

2 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Savoykål med kokt potatis och pepparrot. Det här kan vara det snabbaste och godaste tillbehöret som sätter guldkant på vardagmaten.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

  • Ingredienser

  • 500 g potatis, med skal (av mindre sort)
  • 0.5 savojkålshuvud
  • 100 g pepparrot, färsk
  • 50 g smör
  • 1 citron, ekologisk (tvättad)
  • tsk salt
  • krm svartpeppar, nymald

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Gå till roten!

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Mathias Dahlgren (kock)

MER OM GODARE

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter

1 h