Grova frallor med tranbär
Grova frallor med tranbär

Grova frallor med tranbär

4,2 (17 röster)

Bakrecept

Är du sugen på ett riktigt grovt bröd ska du prova de här frallorna med mycket smak av tranbär och solrosfrön.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Matbröd.

En portion blir cirka 20 frallor.

Tid tillkommer med 1– 1,5 timme för degen att jäsa två gånger.

Grova frallor med tranbär

  • Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 2 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl linfrön, hela
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • Pensling

  • 1 ägg
  • solrosfrön

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Matbröd

Nylén, Fredrik

Matbröd

169,00 kr199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Hönökaka

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Fredrik Nylén – receptkreatör

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Så många deciliter är en cup

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Kardemummasnurror

1 h

Syltkakor spröda och goda

45 min

Ladda för kanelbullens dag

Snickerskladdkaka

1 h

Hallongrottor med choklad

45 min

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Hönökaka – hembakade är godast

45 min

Ostscones

35 min

Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen

Kärleksmumssnittar

1 h

Äppelkaka med frosting

1 h

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Kladdkakedipp till bär och frukt

20 min

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

45 min

Oreokaka med fudgetopping

1 h

Ljummen kladdkaka i vinglas

40 min

Dulce de leche med havssalt

45 min

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

45 min

Så bakar du julens sötaste kakor

2 h

Sofia Henriksson bjuder på både sött och salt till advent

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Aroniabär – allt om det nyttiga bäret