Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco
Här serveras fredagsfavoriten med grön tacofärs, vegansk ostsås och en ärtig guacamole. Andra goda tillbehör är hastigt stekta majskorn, finstrimlad rödkål som marinerats i limejuice och tunt skivade jalapenos. Tortillabröd, majschips och majsskal. Tomat och gurka i mindre jämna bitar. Färsk koriander och lime. Eller vad ni gillar där hemma, tipsar matbloggaren Tina Mejri.
Ingredienser
Tacofärs
- 2 dlkorallinser, alternativ gröna linser, kokta
- 2 dlsolrosfrön, blötlägg i 6 timmar
- 4 soltorkade tomathalvor, blötlägg i minst 1 timme
- 2 vitlöksklyftor
- 1 Gul lök, mindre
- 1 morot, skär i 1 cm bitar
- 0,5 msktamari, eller japansk soja
- 2,5 msktacokrydda
- 0,5 tsktorkad oregano
- 1 mskKokosolja, eller valfri olja
- 5 mskVatten
Ostig hampasås
- 2 dlhampafrön, skalade
- 1 gul paprika, eller röd
- 2 mskVatten
- 1,5 mskcitronjuice
- 1 mskNäringsjäst
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsklökpulver
- 0,5 tskÄppelcidervinäger
- 0,5 tskpaprikapulver
- 1 krmgurkmeja
- 0,5 tskhavssalt
- 2 mskgrekisk yoghurt, eller lite mer
Ärtig guacamole
- 2 dlgröna ärter, späda, frysta
- 1,5 avokado
- 0,3 röd chilifrukt
- 1 Lime, juice och zest
- Salt
- 1 mskolivolja