Aprikos ger fin smak och valnötter ger härligt crunch.
Aprikos ger fin smak och valnötter ger härligt crunch.

Frallor med aprikoser och valnötter

3,7 (19 röster)

Bakrecept

Härliga, rustika frallor med rikligt av aprikoser och nötter.

Passar perfekt till lagrade ostar!

Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! Tid för jäsning tillkommer med 12–14 timmar.

1 portion i receptet blir cirka 6 stora frallor.

Frallor med aprikoser och valnötter

  • Ingredienser

  • 350 g kallt vatten
  • 3 g jäst, färsk. 3 g är ungefär en bit stor som en ärta.
  • 100 g fullkornsdinkelmjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 100 g torkade aprikoser, klippta i små bitar
  • 50 g valnötter
  • 350 g vetemjöl special

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så lyckas du med långjäst bröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Grova frallor med tranbär

50 min

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Enkla frukostfrallor med råg och öl

25 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Morotsfrallor med hemgjord hummus

25 min

Prinsessbakelser

2 h

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Bagels New York style

1 h 20 min

Grytbröd – lättbakat och gott

3 h 30 min

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Chokladsnittar – smälter i munnen

30 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Snabba tunnbröd

45 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Kolakakor med strössel

30 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min