Så mycket mat ska du ha i stekpannan

Här ger tv-kocken Markiz Tainton sju bra tips för att lyckas med till matlagningen

Av: 

Aftonbladet

Middagstips

När du steker kött, fisk eller grönsaker får du inte ha för mycket i stekpannan. Det säger matkeatören Markiz Tainton och tipsar i videon om perfekt mängd för att du ska lyckas matlagningen.

Knepet när du saltat maten för mycket

ar du råkat översalta din soppa, sås eller gryta? Inga problem! I klippet visar Markiz Tainton hur du enkelt får bort saltet – och räddar middagen.

Tips för hur kyckling blir extra saftig och god.

Det här ska du göra INNAN du steker kycklingen

Är du trött på torra kycklingfiléer? Här visar Markiz Tainton ett smart knep för att få kycklingen extra saftig.

Så blir potatismos fluffigt och extra gott

Om du ska göra potatismos eller puré så har Markiz Tainton ett grymt tips till dig – som gör att potatisen enklare suger upp smakerna från smöret och grädden.

Så får kryddorna mer smak

Bästa tipset för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.

Tips för hur vitlök får en mildare smak.

Därför ska du aldrig riva vitlök

Använder du ett rivjärn när du ska i med vitlök i stekpannan? Här visar Markiz Tainton ett mycket bättre sätt – för en rundare och mildare smak.

Så förhindrar du att ägget går sönder

Finns det något tråkigare än ägg som spricker i kastrullen? Nja. Men det finns ett superenkelt knep för att förhindra det.

Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med sitt eget program på tv-kanalen Godare.

Du kan också se programmen på Aftonbladet TV – se mer här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Vad blir det till middag?

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Markiz goda kyckling

35 min

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Succégrillning med goda marinader

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Ögongodis för foodies – 7 matprogram du kan streama nu

Två saker som gör stekt lax helt perfekt,

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Bästa tipsen för grillat kött

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Gustav Leonhardt – tävlingslysten stjärnkock

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du

Fem svenska fiskar att äta i sommar