Lättlagad och jättegod silltårta.
Lättlagad och jättegod silltårta.

Superenkel skånsk sillatårta

Bli först med att rösta!

Fira påsk - tips för påskhelgen

Vispa, hacka och frys – och du har en silltårta. Ät den gärna med rykande het dillkokt potatis, helst nypotatis om du får tag på det.

Tänk på att tårtan ska frysas i minst sex timmar innan servering!

Skånsk sillatårta

  • Ingredienser

  • 1 burk matjessillsfilé, 200 g
  • vispgrädde
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 citron, till garnering

Gör så här

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "ABC" finns hos Nordic Nest – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Av: 

Johan Gunnarsson

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

MER OM GODARE

Citronmarinerad lax

40 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Fräsch citrusristotto

40 min

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten

Tänk på det här när du ska frysa in mat

Här är maten som kan frysas

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h

Sandwich – så gör du glassen själv

1 h

Fläder och citron sätter smak på svalkande sommardryck

10 min

Så blir du en klimat-kreativ kock

Cheesecaketårta med hallon och vit choklad

1 h

Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake

45 min

Apelsinsaft – så enkelt gör du din egen

25 min