Tigerkaka – så gör du steg för steg
Tigerkaka – choklad- och vaniljsmakande mjuk kaka. Randiga kakan imponerar på fikagästerna. Här är ett enkelt steg för steg recept.
Tigerkaka
Ingredienser
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- smör, till formen
- ströbröd, till formen
Smaksättning
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 1 dl florsocker, och några droppar vatten
- 1 dl florsocker, och några droppar vatten + 0.5 dl kakao
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Fredrik Nylén bakar i regnbågens alla färger
Prinsesstårta – så bakar du steg för steg





1 h
Tårtkalas – tre fantastiska skapelser
Hjärtformade kanel och kardemummabullar





1 h 45 min
Semmeldagen – här är dom populäraste
Lär dig spritsa som ett proffs
Mormor Margits midsommartårta
2 h
Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Bästa recepten till chokladbollens dag
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Drömgoda chokladrutor med hallon





35 min
Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg





45 min
Mazarinkaka – glaserad saftig sockerkaka





1 h 30 min
Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri





30 min
Kakor – små och goda till fikat
Läckra kladdkakor och cheesecakes
Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake





45 min
Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär





45 min
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad





1 h
Pecannötspaj – len kola och nötcrunch





1 h
Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad





30 min